Liga Națiunilor - șansa noastră

Gata cu meciurile amicale la Națională. De la anul în locul amicalelor va apărea o competiție nouă - oficială, Liga Națiunilor, care va oferi posibilitatea chiar și selecționatelor mici, precum Moldova, să ajungă la turneul final al Campionatului European. 


Cum va arăta noua Ligă? Competiția va avea 4 divizii în care cele 55 de formații vor fi împărțite după coeficientul UEFA. Fiecare divizie va avea 4 grupe, în A și B vor fi patru grupe de câte 3 echipe, în C vor fi trei grupe de 4 echipe și una de trei, iar în D vor fi patru grupe de 4 echipe. Câștigătoarele vor promova, iar ultimele clasate vor retrograda. 

Moldova face parte din ultima divizie valorică, Divizia D. 

Cum putem ajunge la Euro? Naționalele care ratează calificarea la Euro 2020 prin preliminarii, vor avea șansa să o facă prin Liga Națiuniulor, care oferă ultimele 4 bilete pentru Euro 2020.


Fiecare divizie a Ligii Națiunilor oferă câte un loc la turneul final. Cel mai bine clasate 4 selecționate din fiecare divizie se vor întâlni în semifinale. Meciurile se vor disputa într-o singură manșă pe terenul echipei mai bine clasate. Finala se va desfășura pe terenul uneia dintre cele două formații calificate, acesta urmând să fie ales prin tragere la sorți.

Respectiv Moldova se va putea califica la Euro dacă va câștiga grupa din Liga Națiunilor, apoi semifinala și finala, pe care ar urma să le dispute cu alte câștigătoare ale grupelor din Liga D. 

Lista echipelor care fac parte din Divizia D - viitoare adversare cu care Moldova se va bate pentru un loc la Euro:

Insulele Feroe, Azerbaidjan, Belarus, Macedonia
Georgia, Armenia, Luxemburg, Letonia
Kazahstan, Andorra, Moldova, Malta
Liechtenstein, San Marino, Kosovo, Gibraltar

24 ianuarie 2018 - tragerea la sorți a grupelor Ligii Națiunilor

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Taxele de participare în campionatul Moldovei la fotbal și achitarea arbitrajului

7 lucruri înainte de meciul secolului

Victoria istorică a Moldovei asupra Poloniei. Cum am văzut-o din tribune