Despre cum știu unii să-și atribuie merite pe care nu le au. Sau despre musca la arat.

Cu ceva timp în urmă, mai exact acum un an și ceva, împreună cu deputatul Lilian Carp am inițiat campania ”Cerem Stadion Național”. Pornisem de la faptul că premierul de atunci, Valeriu Streleț anunțase despre intenția guvernului de a scoate la licitație lotul de pământ pe care a fost cândva Stadionul Republican. Clic AICI pentru detalii. 

Împreună cu deputatul Lilian Carp am decis la scurt timp că avem nevoie de o lege prin care să se interzică schimbarea destinației terenurilor sportive. Nu zic că am depus o muncă enormă ca să alcătuim acel proiect. Este un domeniu pe care îl cunoaștem și am lucrat cu plăcere și fără a depune mari eforturi. Mai exact am făcut unele modificări și completări la Legea 91 și la articolul 58 al Codului Funciar. 

Ca să constat astăzi că acest proiect de lege a fost prezentat în Parlament de altcineva... Și dat drept o mare realizare a întregii guvernări...

Clar că majoritatea parlamentară are meritul de a înțelege și de a vota aceste modificări. Nimeni nu contestă acest fapt. Numai că nu știu de ce toate meritele unor decizii pozitive și le atribuie mereu alții, decât cei care ar fi în drept să o facă. 

Partea bună este că de azi nimeni nu va mai putea schimba destinația terenurilor de sport, indiferent că este vorba despre Stadionul Republican sau de simple terenurile de agrement din curțile blocurilor. 

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Taxele de participare în campionatul Moldovei la fotbal și achitarea arbitrajului

7 lucruri înainte de meciul secolului

Victoria istorică a Moldovei asupra Poloniei. Cum am văzut-o din tribune