Obrigado, Portugal!

A meritat sau n-a meritat Portugalia titlul european? Asta e principala dilemă a suporterilor moldoveni, după ce am citit cred că vreo 100 de postari pe facebook. 

A meritat. Da. A meritat din plin. Încă de la primul meci din grupe. Încă după faza grupelor, unde a jucat 3 meciuri și a avut ghinion cât pentru 3 campionate. Deși s-a clasat pe locul 3, Portugalia a fost cu 3 capuri peste toate adversarele din grupă. 

Au urmat meciurile eliminatorii. Joc egal contra Croației, care bătuse Spania. Și cam ăsta a fost singurul meci egal cu excepția finalei. Mă refer la egalitatea jocului din teren, nu la scor. Au urmat victoriile cu Polonia și Țara Galilor, victorii previzibile cu 2 adversare mai slabe. 

Și finala. O finală în care gazdele l-au accidentat CU INTENȚIE pe Ronaldo. Și toată Portugalia a jucat pentru cel mai mare fotbalist pe care l-a avut vreodată. Iar el a jucat cel mai bun meci al său de pe banca de rezerve. 

După 30 de ani de când privesc fotbalul pot spune că aceasta a fost cea mai solidă echipă a Portugaliei. Anume echipă, nu jucători. O echipă unită de un antrenor uriaș - Fernando Santos. 

Portugalia și-a adjudecat MERITAT Cupa Europei (în premieră), iar Ronaldo al 4-lea Balon de Aur. 

Obrigado, Portugal!

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Taxele de participare în campionatul Moldovei la fotbal și achitarea arbitrajului

7 lucruri înainte de meciul secolului

Victoria istorică a Moldovei asupra Poloniei. Cum am văzut-o din tribune