Postări

Se afișează postări din mai, 2013

23 care se vor bate cu Polonia. Vezi lotul final al lui Caras

Selecţionerul Moldovei, Ion Caras, a anunţat lotul final de 23 jucători pentru meciul cu Polonia, din cadrul preliminariilor CM 2014, programat pe 7 iunie la Chişinău. 1. Stanislav NAMAŞCO (P) 10.11.1986 Volgari-Gazprom (RUS) 35/-47 2. Serghei PA Ş CENCO (P) 18.12.1982 Malavan (IRAN) 15/-24 3. Andrian NEGAI (P) 28.01.1985 Milsami Orhei 0/0 4. Victor GOLOVATENCO (F) 28.04.1984 Sibir (RUS) 48/3 5. Simion BULGARU (F) 26.05.1985 Volga (RUS) 22/1 6. Igor ARMAŞ (F) 14.07.1987 Kuban (RUS) 28/1 7. Alexandru EPUREANU (F) 27.09.1986 Dinamo Moscova (RUS) 54/4 8. Ion JARDAN (F) 10.01.1990 Rapid Ghidighici 0/0 9. Vitalie BORDIAN (F) 11.08.1984 Volga (RUS) 29/1 10. Iulian ERHAN (F) 01.07.1986 Torpedo-Belaz (BLR) 1/0 11. Alexandru SUVOROV (M) 02.02.1987 Academia Chişinău 42/5 12. Alexandru GAŢCAN (M) 27.03.1984 FC Rostov (RUS) 30/1 13. Alexandru ONICA (M) 29.07.1984 Sheriff Tiraspol 17/0 14. Alexandru

Bătaie ca-n filme în finala Cupei Azerbaidjanului. Jucătorii de la Neftci și Xazar (5-3, pen.) și-au împărțit pumni și picioare (VIDEO)

Imagine

Sportul moldovenesc are un nou ministru

Imagine
foto: mts.gov.md Octavian Bodișteanu (36 de ani) este noul ministru al tineretului și sportului. Bodișteanu este jurist de profesie şi a activat anterior în cadrul Ministerului Justiţiei, dar și la MTS unde a fost viceministru în ”era” Ion Cebanu. A absolvit liceul sportiv din capitală şi a practicat luptele libere, fiind fratele fostului campion mondial de tineret, Ruslan Bodișteanu. Cât timp a fost viceministru MTS, Octavian Bodișteanu a dat dovadă de inteligență și profesionalism. Mă bucur că lucrurile vor reveni la normal la MTS, pentru că predecesorul său, în cele câteva luni de interimat s-a ocupat mai mult cu reglări de conturi personale decât cu dezvoltarea sportului.  Felicitări, Octavian, și mult succes!

Rezervele lui Veris au pierdut meciul cu Dinamo Auto 0-1 (VIDEO)

Imagine
Sărbătoarea de decernare a Cupei de campioni ai Diviziei A le-a fost stricată jucătorilor de la Veris de către gruparea Dinamo Auto. Veris a cedat cu 0-1, chiar dacă a dominat net partida. Dănuț Oprea a folosit aseară rezervele, pentru că titularii erau obosiți după meciul infernal de duminică seara din finala Cupei Moldovei. Oaspeții au marcat singurul gol al partidei din lovitură de la 11 metri. Video mai jos.

FC Veris a primit Cupa și medaliile de campion al Diviziei A (foto)

Imagine
FC Veris și-a luat azi trofeele câștigate în Divizia, după un an plin de recorsuri naționale: - Prima echipă din Divizia A, care a ajuns în finala Cupei Moldovei - Cea mai mare diferență de goluri din istoria Diviziei A. La zi sunt 98, un golaveraj de 103-5 - Cele mai puține goluri încasate în Divizia A - 5 - Cel mai mare scor înregistrat în primele 2 divizii valorice: 17-0 cu Maiak Chirsova - Zero goluri scăpate în prima parte a campionatului Cupa și medaliile de campioni ai Diviziei A, jucătorii Verisului le-au primit de la Mihai Anghel (vicepreședinte FMF) și Petru Soltanici (director de competiții FMF). Ceremonia a avut loc la Stăuceni, baza de cantonament a echipei. 

Federația a amendat FC Tiraspol cu 200 de mii de lei pentru că suporterii tiraspoleni au huiduit Imnul Statului (VIDEO)

sursa: Publika TV sursa: Pro TV

Medalii de campioni pentru FC Veris

Imagine
Azi, de la ora 17.00, la stadionul din Stauceni, va avea loc Ceremonia de premiere a campioanei Diviziei A, FC Veris. Mai intai se va juca meciul din penultima etapa, cu Dinamo-Auto Tiraspol, apoi se vor decerna medaliile si Cupa de campioni ai Diviziei A. Invit toata presa si toti amatorii de fotbal.

Șase jucători de la Veris convocați la echipele naționale! Vezi cine sunt aceștia

Imagine
Campioana Diviziei A și finalista Cupei Moldovei Orange, FC Veris are 6 jucători convocați la naționalele de fotbal ale Moldovei!  Sergiu Cojocari a fost chemat de selecționerul Ion Caras pentru amicalul cu Kîrgîzstan, din 14 iunie. Valeriu Tiron, Nicolae Milinceanu, Sergiu Matei și Eugeniu Șvedul au primit chemare de la Alexandru Curtianu pentru reprezentativa Under 21, care va juca în San Marino, pe 11 iunie, în preliminariile Euro 2015. În fine, mezinul echipei și unul din remarcații finalei de duminică, Cristian Cârlan a fost convocat de Iurie Osipenco pentru amicalele cu Ucraina din 2 și 4 iunie. 

Finala Cupei, INTEGRAL (video)

Imagine

Amazing free kick by 18'th years old moldavian football player (VIDEO)

Imagine
”Cristian Cârlan - F.C. Veris player, aged of 18, score in the Final of Moldovan Football Cup.... Acel moment când presa ar trebui să scrie de bine, să inspire optimism în generația tânără și ea nu o face...Nimeni nu s'a interesat de acest Kristy Kirlan , de unde vine....”. (Adrian Blănaru, presasportiva.com )

Petiție către FMF, MTS și FC Zimbru Chișinău

În atenţia: Federaţiei Moldovenești de Fotbal (FMF) FC Zimbru Chişinău Copie: Ministerului Tineretului şi Sporturilor Uniunea Asociațiilor Europene de Fotbal (UEFA) Stimaţi domni, Prin prezenţă ţinem să vă sesizăm cu privire la comportamentul inadecvat şi provocator al suporterilor din partea stângă a Nistrului. Pe parcursul meciului FC Tiraspol – FC Veris în finala Cupei Republicii Moldova la fotbal, din 26 mai 2013, aceştia au ţinut să arate dispreţul faţă de valorile naţionale ale Republicii Moldova – imnul de stat şi tricolorul. Considerăm acest gest o ofensă de importanţă naţională şi sperăm că organizaţiile pe care le reprezentaţi se vor sensibiliza la acest subiect. În acest context, solicităm insistent administraţiei FC Zimbru, ca la ultimul meci din Campionatul Republicii Moldova la fotbal, ediția 2012/2013, FC Zimbru Chișinău - FC Tiraspol, care va avea loc în data de 31.05.2013, pe stadionul Zimbru din capitală, să fie intonat imnul de stat al Re

Finala Cupei Moldovei Orange. Rezumat (VIDEO)

Imagine

Veris, cu capul SUS!

Imagine
”A fost cel mai frumos meci din finala cupei, ever şi unul dintre cele mai frumoase meciuri, jucate pe pămînt moldav, din istoria de peste 20 de ani de fotbal suveran.” (Ivan Goncearuc, ivan.md ) foto: Mihai Burciu Felicit echipa FC Veris pentru finala de aseară. Jucătorii noștri au făcut un meci fabulos, fiind la 2 minute de cucerirea trofeului. Golul marcat de Cristi Cîrlan este probabil cel mai frumos din istoria finalelor Cupei Moldovei. Am făcut egal, 2-2, după prelungiri, cu echipa momentului în Moldova, FC Tiraspol. Felicitări echipei prietenului Sergiu Ursul pentru victoria de aseară. E primul trofeu și pentru ei. L-au meritat în egală măsură cum l-au meritat și jucătorii de la Veris.  Mulțumesc tuturor celor care au susținut Verisul aseară. Sper că prin jocul prestat v-am convins că suntem o echipă serioasă, cu ambiții mari.  Câteva consemnări de la finală: 1. Reacția imbecilă a suporterilor tiraspoleni la intonarea imnului Moldovei. Dacă ești teafăr la cap

Finala Cupei Moldovei Orange. Azi, de la ora 20.00, pe stadionul Zimbru. VERIS - FC TIRASPOL

Imagine
FC VERIS este pregătită pentru marea finală.

Gică Hagi va avea un reprezentant PE TEREN în finala Cupei Moldovei Orange

Veris are primul jucător convocat la Naționala Moldovei. Vezi cine este acesta

Imagine
FC Veris a primit o veste bună de la selecționerul Ion Caras chiar în ajunul finalei Cupei Moldovei Orange. Fundașul echipei, Sergiu Cojocari a fost convocat în premieră la lotul național pentru amicalul cu Kîrgîzstan, care se va disputa pe 14 iunie, la Tiraspol. Cojocari este primul jucător de la Veris convocat la Naționala Moldovei. Sergiu Cojocari are 25 de ani și până să ajungă la Veris a mai jucat la echipele Zimbru, Gagauziya și SG Suruceni.  În lotul FC Veris mai sunt 3 jucători care de-a lungul timpului au fost convocați la Națională: Sergiu Diaconu, Corneliu Popov și Viorel Frunze.

EXCLUSIV: Vezi de unde sunt arbitrii finalei Cupei Moldovei Orange

Imagine
Arbitrii finalei Cupei Moldovei Orange, FC Veris - FC Tiraspol sunt din Austria.  Gerhard GROBELNIK – arbitru la centru (foto), ajutat de asistenţii Roland BRAUNSCHMIDT şi Maximilian KOLBITSCH. Al 4-lea oficial va fi moldoveanul Serghei DERENOV. Observator de arbitri a fost desemnat Vladimir ANTONOV, iar Delegat – Ghenadie SCURTUL. Multă lume mă întreabă de ce arbitrează străinii această finală și dacă FC Veris a cerut arbitri străini. Răspund: NU, Veris n-a cerut arbitri străini. Decizia a fost luată de FMF pentru a evita scandaluri de genul celor care s-au produs anul trecut, după finala Milsami - Rapid. Finala Cupei Moldovei Orange din acest an se va disputa duminică, 26 mai, de la ora 20.00, pe stadionul Zimbru din Chișinău. Biletele sunt foarte ieftine, de la 20 la 60 de lei.

Conferința de presă a echipei Veris înaintea finalei Cupei Moldovei Orange (VIDEO)

Imagine

Mihai Ţurcan, singurul fotbalist care a jucat atât la FC Tiraspol, cât şi la Veris.

sursa: Publika TV

Finala Cupei Orange. Doar jucători moldoveni în primul 11 la Veris

sursa: Publika TV

Două zile până la finala Cupei. Conferința de presă în direct

Federaţia Moldovenească de Fotbal invită reprezentanţii mass-media la conferinţa de presă cu ocazia meciului FC Veris – FC Tiraspol (Finala Cupei Moldovei - ORANGE). Conferinţa de presă va avea loc vineri, 24 mai 2013, la sediul FMF, și va fi transmisă în direct pe siteul fmf.md . Orele 11.00 – 11.30 : vor fi prezenţi Dănuţ OPREA (antrenor principal FC Veris), Alexandru GRECU (manager general), jucătorii Viorel FRUNZE şi Sergiu COJOCARI (declaraţii, întrebări – răspunsuri); Orele 11.30 – 12.00 : vor fi prezenţi Vlad GOIAN (antrenor principal FC Tiraspol), Serghei URSUL (manager), jucătorii Nicolae JOSAN şi Alexandru POPOVICI (declaraţii, întrebări – răspunsuri). sursa: fmf.md

Veris face 2 ani în ziua finalei Cupei Moldovei Orange

sursa: Publika TV

3 zile până la marea finală. Ce spun Dănuț Oprea și Vasile Carp despre Veris (VIDEO)

sursa: Publika TV

FC Tiraspol - Ghidighiciul cu bani. De ce Veris e favorita Cupei

Imagine
Au mai rămas 4 zile până la finala Cupei Moldovei Orange, în care FC Veris va face tot posibilul să devină prima echipă moldovenească din Divizia a doua valorică, care câștigă trofeul.  Îi văd pe mulți zâmbind când vorbesc despre victoria Verisului în fața celor de la FC Tiraspol. Parcă au uitat că până să ajungă în finală revelația din acest sezon a trecut de 3 echipe din Divizia Națională: Olimpia (cea din tur, nu juniorii de acum), Dacia și Milsami.  Ultimele 2 cluburi, Dacia și Milsami sunt cele mai bune din campionat. Asta e părerea mea și am argumentele mele. Dacă nu erau jocuri de culise și nu aveau probleme cu banii cele 2 echipe ar fi fost acum pe primele 2 locuri în fața Sheriffului și a adversarei din finala Cupei. Personal consider că FC Tiraspol este de nivelul locurilor 4-5 în Moldova, un fel de Ghidighici cu bani. Au avut obiectiv locul 2 mai mult ca să pedepsească Dacia lui Adlan și au făcut totul pentru a ajunge acolo. Dar absolut totul. I-a

Război de o zi. Ostap și Bilardelli s-au împăcat, însă datoriile au rămas

sursa: Publika TV

Scandal monstru la Rapid Ghidighici. Jucătorii vor să boicoteze ultimele 2 meciuri de campionat. Ostap și Belardelli în război

Jucătorii de la Rapid Ghidighici nu şi-au primit de câteva luni salariile şi au fost la un pas să boicoteze un meci din campionat. Preşedintele Belardelli spune că toate datoriile îi aparţin lui Victor Ostap , iar Ostap a declarat că nu are de gând să plătească niciun leu. "Băieţii au refuzat să joace până nu vor fi plătite datoriile, dar, totuşi, în ultimul moment, băieţii au ieşit la meci. Conducerea clubului, nu vreau să dau nume, trebuie să-şi facă datoria. Asta e de bun simţ. Dacă nu-l au - asta este", a declarat jucătorul Rapidului Anatol Doroş. Preşedintele clubului, italianul Pietro Belardelli, spune că va achita doar salariile de pe timpul mandatul său, iar toate datoriile anterioare îi aparţin fostului preşedinte şi actualului patron, Victor Ostap. "Noi am discutat această situaţie cu băieţii. Este problema fostei conduceri. Deci, fostul finanţator trebuie să achite salariile", a afirmat Belardelli. "Eu sunt pentru ca echipa să fie

Arena Publika despre revelația sezonului fotbalistic, FC Veris. Vezi ce a declarat Dănuț Oprea (VIDEO)

Ce au în comun Jason Statham și Igor Dobrovolski

Imagine
Actorul Jason Statham are mulți admiratori în Moldova, fiind cunoscut în special pentru seria de filme The Transporter (Перевозчик). Nu mulți cunosc însă că acesta a fost sportiv de performanță. Și nu în sporturile de contact cum s-au gândit mulți, ci la... scufundări. Statham a făcut parte timp de 10 ani din echipa națională Britanică de scufundări și a participat la Jocurile Olimpice de la Barcelona - 1992 și Seoul - 1988, unde Dobrovolski a câștigat aurul olimpic cu reprezentativa de fotbal a URSS. În anul 1992 Statham a terminat pe locul al 12-lea Campionatul Mondial de Scufundări.  A făcut contrabandă Cea mai controversată perioadă din viața lui s-a petrecut la sfârșitul anilor 90, atunci când Statham s-a ocupat inclusiv cu contrabanda pentru a-și câștiga existența. Activa oficial în calitate de manechin și era imaginea colecției vestimentare French Connection. În paralel vindea pe piața neagră parfumuri de contrabandă și bijuterii.  Așa l-a cunoscut în 1998 pe regizorul

Sheriff-2 și Veris-2 au făcut egal, 2-2

Imagine
FC Veris a înregistrat astăzi primul rezultat de egalitate în campionat, 2-2 cu Sheriff-2. Meciul s-a disputat pe unul dintre terenurile de antrenament ale Complexului Sportiv Sheriff. Un teren impecabil. Gazonul perfect. O curățenie lună în jur. Poți doar să admiri o asemenea bază sportivă. În paralel cu meciul nostru, pe terenul alăturat se antrena FC Tiraspol :), viitoarea adversară a Verisului din finala Cupei Orange. Dănuț Oprea n-a rezistat tentației și a tras câteva minute cu ochiul la antrenamentul lui Vlad Goian. Ultimul s-a salutat de la distanță cu antrenorul de la Veris, de parcă ar fi fost ceva normal ca acesta să-i urmărească, gest de educație și civilizație. Apropo, Veris a jucat astăzi împotriva echipei a doua a Sheriffului cu... rezervele. Titularii nici măcar pe bancă n-au stat, însă au fost prez enți toți la meci pentru a-și susține colegii ( vezi foto de mai jos ). Gazdele au condus de 2 ori, însă au fost egalați de fiecare dată, mai întâi prin g o lul lui Dolgo

ProSport: Un fost atacant al Oţelului, antrenorul momentului în Moldova: din liga a doua, în finala Cupei

Imagine
Dănuţ Oprea (40 de ani) este primul antrenor din istoria fotbalului din Republica Moldova care duce o echipă de liga a doua, FC Veris Chişinău, în ultimul act al finalei Cupei. Mai mult, tehnicianul a promovat în Liga I cu şase etape înainte de finalul sezonului FC Veris va juca finala Cupei pe 26 mai, la fix doi ani de la înfiinţarea clubului În cele 28 de meciuri disputate în acest sezon, în campionat şi în Cupă, echipa lui Oprea a primit doar două goluri Fostul atacant al Oţelului Galaţi, Dănuţ Oprea, este antrenorul momentului în Republica Moldova, reuşind o performanţă fără precedent în istoria fotbalului de peste Prut: calificarea în premieră a unei echipe din liga secundă în finala Cupei. Tehnicianul gălăţean a preluat în urmă cu un an pe FC Veris Chişinău, o formaţie înfiinţată în 2011 şi abia venită din liga a III-a, iar cu şase etape înainte de finalul campionatului în curs se află pe primul loc, cu 66 de puncte. Cu 10 mai mult faţă de locul doi, ocup

Arbitri străini la finala Cupei

Comitetul Executiv FMF a decis azi ca finala Cupei Moldovei Orange dintre FC Veris si Fc Tiraspol sa fie arbitrata de arbitri străini. Nu se cunoaște deocamdată din ce tara vor fi aceștia. Tot azi FMF a decis ca don sezonul viitor fiecare echipa din DN sa aibă in teren obligatoriu un jucător născut după 1 ianuarie 1993.

Toyota GT86 Sports Coupe

Imagine
toyota.md

„Magicianul” face furori în Republica Moldova: Dănuţ Oprea, promovare şi finalist în Cupă

Imagine
Citește un material despre FC Veris și antrenorul Dănuț Oprea publicat pe saitul viata-libera.ro. Antrenorul gălăţean este primul din istoria fotbalului de peste Prut care duce o echipă de liga a doua în ultimul act al finalei Cupei Moldovei * În cele 28 de meciuri disputate în acest sezon în campionat şi Cupă, echipa lui Oprea a primit doar două goluri Fostul atacant al Oţelului, Dănuţ Oprea, este antrenorul momentului în Republica Moldova, reuşind o performanţă fără precedent în istoria fotbalului de peste Prut, calificarea în premieră a unei echipe din liga secundă în finala Cupei Moldovei. Tehnicianul gălăţean a preluat în urmă cu un an pe FC Veris Chişinău, o formaţie înfiinţată în 2011 şi abia venită din liga a treia, iar cu şase etape înainte de finalul campionatului se afla pe primul loc, cu un avans care-i garantează promovează în prima ligă. Totodată, echipa lui Oprea a produs surpriză după surpriză în Cupa Moldovei, calificându-se până în finală. În ult

Încă un record pentru Veris. A câștigat cu 17-0 în campionat!

Imagine
Finalista Cupei Moldovei Orange, FC Veris a surclasat astăzi echipa Maiak Chirsova cu 17-0 într-un meci din etapa a 26-a a Diviziei A la fotbal. Acesta este cel mai mare scor înregistrat vreodată în primele 2 divizii valorice ale Moldovei independente.  6 goluri în acest meci au fost marcate de Mihai Țurcan. De 5 ori a înscris golgheterul Divizei A, Viorel Frunză, care a ajuns la 30 de goluri marcate în acest sezon. FC Veris a ajuns la cota 100 de goluri în Divizia A. Și asta în condițiile în care Veris a încasat doar 2 goluri în acest an competițional! Cel mai mare scor înregistrat până acum în Divizia Națională a fost Zimbru - Ciuhur Ocnița 15-1, în ediția 1996/97. În același sezon echipa Attila Ungheni a pierdut cu scorul de 0-13 două partide, cu Zimbru și Constructorul. Un an mai devreme, cu același scor 0-13 a cedat și Progresul Briceni în fața grupării Sportul Chișinău. Veris - Maiak 17-0 (VIDEO)

Poze de la sesiunea foto a FC Veris înaintea de finala Cupei Moldovei Orange

Imagine
Jucătorii de la Veris au făcut azi poze pentru programul oficial al finalei Cupei Moldovei Orange. Vezi mai jos câteva mai haioase care nu vor intra în program. Apropo, marți, 14 mai, Veris joacă în campionat cu Maiak Chirsova, de la ora 17.00, la Stăuceni. Welcome!  

Gol de cascadorii rîsului în Divizia Națională a Moldovei. Vezi gafa incredibilă a portarului echipei Milsami Orhei (VIDEO)

Imagine

Imagini jalnice de la Bălți. Am debutat pe Locomotiv

Imagine
La scorul de 4-0 pentru Veris, tabela arăta 5-4 pentru gazde.  Frumoasă organizare Am avut azi primul meci oficial de când sunt la Veris. 5-0 cu Locomotiva la Bălți. Victorie ușoară cu o echipă de top din Divizia A, care-l are capitan pe fostul zimbrist Alexandr Grab. Aș vrea să spun doar câteva cuvinte despre meci. N-a fost niciun reprezentant mass-media să vadă finalista Cupei la treabă. N-a filmat nimeni cele 2 goluri ale lui Viorel Frunză, aflat în mare formă, capitanul și liderul din teren al campioanei Diviziei A. Mai sunt câțiva jucători de mare viitor la Veris, dar despre ei voi scrie altă dată, pentru că merită să fie menționați. Și dacă Veris se află pe cai albi, având un sezon de excepție, atunci stadionul Locomotiv din Bălți mi-a lăsat un gust mai mult decât amar. De fapt ”stadion” e mult spus. Mai degrabă un fost stadion, ajuns în paragină, deși se află amplasat într-un loc minunat, înconjurat de plopi uriași, la umbra cărora este o plăcere să urmărești un meci de f

FC Veris a prezentat noul manager general. Vezi cum au răspuns oficialii clubului acuzațiilor celor de la Milsami după semifinala Cupei Moldovei Orange

Imagine

Prima ediție a turneului de fotbal ”Cupa Sandu Grecu”

Imagine
Prima ediție a turneului de fotbal ”Cupa Sandu Grecu” a fost câștigată de echipa satului Risipeni. La competiție au participat 4 echipe din raionul Fălești: Risipeni (gazda), Logofteni, Taxobeni și Pruteni. În finală, Risipeni a învins Pruteni în urma loviturilor de departajare, cu 5-4, după 1-1 în timpul regulamentar. Organizatorul turneului a fost profesorul de educație fizică din Risipeni, Dumitru Mosoreti.  Mulțumiri speciale Federației moldovenești de fotbal pentru susținerea acordată la organizarea turneului.